Parkeerzones

Parkeren in de Parken

(klik om te vergroten)

In De Parken zijn twee soorten parkeerzones: de parkeerverbodzone (paars) en de parkeervergunningzone (oranje). Onder het kaartje volgt een uitleg van de beide soorten.

 

 

 

 

 

 

 

Parkeerverbodzone

In een gedeelte van de wijk is een parkeerverbodzone ingesteld. Hieronder staan voorbeelden van parkeerverbodzone borden afgebeeld; deze markeren het begin (links) en einde (rechts) van een dergelijke zone:

einde p zone p zone Binnen een parkeerverbodzone mag alleen worden geparkeerd op voor het parkeren bestemde weggedeelten. Dit zijn doorgaans gemarkeerde parkeervakken. Binnen deze zone mag dus uitsluitend binnen de vakken worden geparkeerd.

 

Parkeervergunningzone

vergunningzoneeinde vergunninghoudersIn deze zone mag uitsluitend worden geparkeerd met een geldige parkeervergunning, of bij de parkeerautomaten die in het gebied staan. Laden en lossen van goederen mag overal in het gebied. Ook is men in deze zone niet verplicht om binnen de gemarkeerde parkeervakken te parkeren.

Als bezoekers meerdere dagen binnen de parkeervergunningzone willen parkeren, kan het voordeliger zijn om een tijdelijke parkeervergunning aan te vragen. Deze is een maand geldig en kan op het stadhuis of via de website (www.apeldoorn.nl) worden aangevraagd.