17jun

Reactie van onze wijkagent J.W. Jansen:

 

Hallo,

Bedankt voor het bericht. Natuurlijk wil ik hier graag op reageren, want ik vind het natuurlijk niet prettig om te lezen als bewoners uit de wijk ontevreden zijn over de inzet van politie en mij als wijkagent.
In de reactie op facebook van bewoner te Loo, lees ik dat de politie nooit surveillance uitvoert in de wijk. De bewoner noemt zelfs concrete tijdstippen, dat wij controle/surveillance moeten uitvoeren rondom de scholen.

Ik betreur het dat er gedacht wordt dat wij geen surveillances uitvoeren in de wijk. Met regelmaat zijn wij als politie in de wijk te vinden. Een paar maanden geleden was er ook al eens een opvallende piek
mbt vernielingen in de wijk. Elke vrijdag en zaterdagnacht was er toen politie in de wijk aanwezig. Meestal in onopvallende politievoertuigen of op de fiets. Wij zijn dan met man en macht bezig om heterdaad situaties waar te nemen, zodat wij de veroorzakers/vernielers op heterdaad kunnen aanhouden. Bij dit soort acties moeten wij ook een beetje geluk hebben. Op het moment dat de vernielers achter bijvoorbeeld het stedelijk gymnasium lopen en de onopvallende surveillancewagen of bikers net 2 straatjes verderop zijn, dan zien ze de vernielers dus niet. Dit houdt dus in dat wij wel in de wijk zijn, maar helaas niet op de goede locatie.
Wat misschien wel het allerbelangrijkste is om te vermelden is het feit dat wij ongelooflijk onafhankelijk zijn van de bewoners zelf. Daarom vragen wij ook met klem om verdachte situaties of gewoon simpelweg een luidruchtige groep op de fiets die zich door de wijk begeeft, te melden bij de politie. Bij geen spoed oid kan dan via 0900-8844. Zodra bewoners daadwerkelijk personen bezig zien met vernielingen plegen of andere baldadigheid, dan vragen wij of de mensen direct 112 willen bellen.

Mijn laatste alinea schrijf ik, omdat wij de laatste weken weinig meldingen binnen hebben gekregen. Afgelopen weekend hebben we wel een melding bij een school binnen gekregen en dit is dan meteen een reden voor ons om de aankomende weekenden de surveillance in de wijk te verhogen.

De rode draad in het verhaal is dat het aanpakken van overlastveroorzakers/vandalen etc, gezamenlijk
moet worden aangepakt. Wij zullen als politie in ieder geval ons uiterste best doen.

Mogelijk dat mijn reactie op facebook kan worden geplaatst. Als mensen mij willen spreken dan kan dat via telefoonnummer 0900-8844 of via e-mailadres jan.willem.jansen@politie.nl

Met vriendelijke groet,

 

J.W. Jansen

Waarnemend wijkagent Kerschoten, ’t Loo, Parken en Anklaarseweg

Politie Nederland / Eenheid Oost / District Noord- en Oost Gelderland / Team Apeldoorn